Cele mai bune articole și pagini

  • Home
  • /
  • travel
  • /
  • Malta jurnal de călătorie ziua I

Malta jurnal de călătorie ziua I

HOTEL GOLDEN TULIPVIVALDI ***

ST. JULIAN S, MALTA, Dragonara Road STJ05, St. Julians,Malta

Cost: 1732 euro / 2 pers/ 7 zile / avion+cazare

cost suplimentar : 550 euro excursii pe intregul sejur


Republica Malta se află în mijlocul Mării Mediterane, în Europa de Sud aproape de Sicilia si are in componenta sa 6 insule :
Malta, care este cea mai mare ca suprafata insa nu are apa potabila din sursa proprie si nici teren arabil sau agricultura. Gozo granarul Maltei unde regasim cele doua elemente lipsa . Comino, Cominotto, Filfla si St. Paul, ultimele trei fiind nelocuite. Capitala Maltei este Valleta iar Mdina sau Medina și în malteză Imdina este fosta capitala, ambele locatii sunt coplesitoare cu un istoric feeric cu fapte,cladiri si oameni ce au o poveste de spus si in zilele noastre.

Am ajuns in Malta cu o cursa charter . Zborul a durat undeva la doua ore si putin iar cand am ajuns in aeroport aerul sarat si foarte cald( spun cald pentru ca expeditia a avut loc in august) ma coplesit, insa aveam la dispozitie 7 zile in care trebuia sa devorez fiecare pietricica de globigerina .


St. Julian’s

St. Julian’s orasul unde se regaseste hotelul nostru se afla la nord de Valleta (capitala Maltei) si este renumit pentru viata activa de noapte. Foarte multe cluburi, si mult tineret deci daca esti tanar si ai in plan acesta excursie eu iti sugerez acest loc plin de viata!. Bine nu mereu a fost asa aici cu mult timp in urma acest mic sat de pescari nu stia ca o sa devina cel mai cosmopolit orasel de pe insula, unde regasim cu usurinta iahturi de o valoare colosala printre care si unul din iahturile lui Roman Abramovici.

Ca si variante de deplasare autobuzul este cea mai accesibila modalitate undeva la 1,50 euro calatoria, taxiul sau masina de inchiriat. Ultima varianta trebuie sa specific faptul ca se circula pe partea dreapta. Trebuie sa mai specific faptul ca aici nimeni nu se grabeste iar pieton fiind trebuie sa te asiguri mai intai din partea dreapta!

Ce mai trebuie stiut chiar din prima zi? exista foarte putine locuri unde sa faci plaja, in mare ai parte doar de stanci ,nu sunt mai mult de 6 locuri amenajate pe tot teritoriul maltez.

Satul lui POPEY MARINARUL

Iar pentru prima zi am vizitat Satul lui POPEY MARINARUL (Sweethaven Village) locul in care studiourile Paramount Pictures şi Walt Disney Productions în 1980 pentru filmarea producţiei cinematografice „Popeye”, inspirată de benzile desenate ale lui E. C. Segar. Aici ai parte de distracţie excursii, jocuri, teatru cu păpuşi, muzee şi incursiuni în lumea filmului prin reconstrucţia unor decoruri folosite la realizarea filmului „Popeye” şi chiar filmarea unor scene în care oricine poate fi protagonistul, iar apoi ,il poti lua ca amintire.

Golden Bay

Si finalul drumul nostru in prima zi este reprezentat de plaja cu nisip Golden Bay ce se situeaza in partea de nord-vest a insulei Malta, loc de relaxare unde desi micuta regasesti cam tot ce ai nevoie pentru un bronz mediteranian ! Nu foarte aglomerat preturile accesibile la orice, merita sa-ti petreci cateva ore in compania nisipului atat de rar in aceasta zona!

Lasă un răspuns

shares