Cele mai bune articole și pagini

  • Home
  • /
  • Coltul meu
  • /
  • Salariile in privat si munca prost platita ( caz MC Donal’s )

Salariile in privat si munca prost platita ( caz MC Donal’s )

MC Donal’s

Am descoperit ca nu sunt un caz singular si lumea a comentat foare mult pe subiectul „McDonald’s Braila ?!un loc cu pretentii degeaba ‘„am hotarat sa mai acord putina atentie subiectului.


Avem proasta inspiratie sa gasim in fiecare indolenta cate o scuza. Ba salariu este prea mic, ba nu avem aparatura, ba nu avem timp, ba avem un sef tampit, ba ploua prea mult…. sa consider ca cititorii mei sunt niste oameni maturi cine nu vrea sa munceasca are mereu cate o scuza!


Revenind la cazul McDonald’s Braila. Salariu mic nu justifica nimic din atitudinea angajatui. Nu mai faceti comparatie cu strainatatea, doar cei care au fost acolo au muncit sau muncesc va pot spune daca este de 10 ori sau 20 ori mai mare si in ce conditii. Sunt convins ca in mometul angajarii nimeni nu i-a promis angajatului un alt salariu sau alte conditii de munca . A primit un contract, o fisa a postului si o instruire . Acum sa-mi fie cu iertare a semnat deci l-au multumit intr-o oarecare masura ofertele .


Insa noi am vorbit doar de angajati ce deserversc publicul dar nu stiu cat la suta este problema la ei. Poate conducerea acestui restaurat nu este una tocmai potrivita. Daca tot atatea plangeri s-au semnalat ar trebui sa fie un semn mare de intrebare ,sunt oare capabili sa coordoneze ? sa implementeze reguli ?!sa ia decizii? care este politica lor de rezolvare a reclamatiilor? urmaresc ei satisfacerea nevoilor a clientilor sai?


De ce trebuie sa sufar eu clientul final frustrarile tuturor ? Acest caz nu este unul singular. Peste tot gasim nemultumiti insa nimeni nu schimba nimic din viata lor. N u ar face 1 km in plus pentru un trai mai bun, nu ar mai face un curs sau ar mai invata ceva. Este usor sa fi nemultumit, intr-o tara in care nu ai de niciunele , da noi trebuie si nu stiu de ce ?! sa ne invatam cu indolentii, cu neinstruitii, cu dezinteresatii doar pentru ca sunt prost platiti!


Cazul particularilor cu statul ramene cel mai elocvent exemplu. Aceeasi gandire a facut ca un farmacist cu 17 ani de scoala si 5 ani vechime sa castige cat un infirmier debutant cu 10 clase si un curs si 0 zile de munca. Intr-un sistem medical infect, in cazul asta despre ce am putea vorbii? s-a schimbat ceva in atitudinea personalului medical? nu mai baga 10 lei in buzunar pentru a-si face datoria? si inr-un mod prost, ca e singur,ca nu are,ca nu stie si toate astea pe spatele meu ,al tau ,al tuturor..


Nu banii sunt problema , ci mentalitatea , va exista mereu o nemultumire pentru omul ce nu isi estimeaza valoarea, nu-i interesat de o evolutie si nu vrea mai mult de la el si evident va face tot ce stie ca tu sa simti asta. Oamenii din conducere statului Roman nu vor sa pescuiti voi ci sa va dea din pestele lor!

Lasă un răspuns

shares