Cele mai bune articole și pagini

Se poate si la Braila

MOȘTENIREA GREACĂ

Da! a durat ceva timp pana cand am descoperit si un ghid turistic autentic ce ne-a aratat fata nevazuta a Brailei. Pentru ca legaturile de sange cu aceasta mostenire exista in viata mea, am fost prezent la initiativa doamnei ROSU MIHAELA CAMELIA. Ghidul turistic ce o gasiti pe site-ul :http://walkthiswaybraila.ro .

Initiativa ce vorbeste despre Mostenirea Greaca lasata orasului nostru si tot ce a insemnat comuitatea Elena in orasul Braila.

Nu vreau sa intru acum in istorie desi ar trebui ,am sa prezint scurt cladiri de o importanta majora precum Filarmonica Lyra, Teatru Maria Filotti,Banca Comerciala,Biserica Greaca .Toate acestea au avut si au o insemnatate puternica. Fosti comercianti, oameni ce tineau legaturi comerciale cu Est-ul Europei cu precadere Anglia, ne-au pus orasul pe harta comertului international. Au dat inapoi comunitatii istorie pura ( nu au facut offshore prin Elvetia si nu au fugit cu banii ) Au creeat cultura muzicala,teatrala etc fara ca pe atunci sa existe formalitati…

Iar noi astazi cladiri monument istoric le-am incarcat cu oameni fara adapost , incapabili sa intretita cladirile, le-am distrus cu intentie. De parca cineva sau chiar noi am vrut sa ne batem joc de istoria noastra. Ca in prezent sa ajunga adevarate ruine, simboluri ce parca nu au existat niciodata .

Azi creem festivalul florilor, mergem in locuri fara insemnatate si facem comert cu Filipine… Autoritatile de azi oameni fara caracter . Poate ar trebui sa luati exemplu fostului primar Radu Portocală omorat de comunisti. Ce pentru comunitatea lui a intreprins si dat benevol locuri pentru istorie.

Ma bucur de faptul ca un om pe care nu-l cunosc ofera localnicilor si nu numai o fila de istorie a unei comunitati geniale de pe timpuri . Am trait altceva azi pentru scurt moment in orasul meu…

Respect doamnei ROSU MIHAELA CAMELIA in modul acesta incercam sa credem ca nu au plecat toti oamenii buni si cu bune intentii!

Lasă un răspuns

shares